Odense: Socialdemokraterne i Odense har besluttet at opstille forfatteren og journalisten Anders W. Berthelsen til næste års byrådsvalg.

-Efter mere end 50 år som odenseaner, efter at have skrevet en lang række bøger om Odense, og efter mange år som debattør på sidelinjen føler jeg, at tiden er moden til gå ind i kommunalpolitik, siger Anders W. Berthelsen.

-At stille op for netop Socialdemokraterne er for mig et naturligt valg, selv om mit medlemskab er af nyere dato. Jeg er vokset op i et socialdemokratisk værftarbejderkvarter (Skibhuskvarteret) og har altid hørt hjemme til venstre for den politiske midte. Anders W. Berthelsen er 55 år. Han gik på Sct. Hans Skole og Mulernes Legatskole, hvor han blev student i 1972. Uddannede sig derefter som cand.mag. i dansk og engelsk. Han har i 30 år arbejdet som journalist. Han har været kulturredaktør på Fyens Stiftstidende, Fyns-redaktør på Berlingske, nyhedsjournalist på TV 2, redaktionschef på TV 2/FYN, redaktør af Højskolebladet og er nu "sprogdoktor" med mere på Fyens Stiftstidende. Han er også næstformand for Boldklubben Marienlyst med cirka 700 medlemmer.

Desuden har han gennem årene skrevet en lang række bøger, heriblandt en serie på seks bind om Odenses bykvarterer, ligesom han holder mange foredrag og byvandringer i Odense om kvarterernes og byens historie.

-Jeg stiller op til byrådet, fordi jeg håber, at odenseanerne ønsker at gøre brug af min brede viden og erfaring om odenseanske forhold. Jeg brænder især for byplanlægning, kultur, trafik samt børn- og ungeområdet, siger han.

Bedre kollektiv trafik

-Der er nok at tage fat på. Selv om der er forskel på drift og anlæg, kan det ikke være rimeligt, at byrådet med den ene hånd jonglerer med trecifrede millionbeløb til store prestigeprojekter - og med den anden hånd skærer ned på åbningstider i daginstitutionerne, nedlægger legestuer, beskærer den kollektive trafik og lader stå til, mens skoler forfalder.

-Trafikforholdene i Odense skal forbedres, inden bymidten bliver helt kvalt i bilos. Vi skal ikke alene have kanalforbindelsen færdiggjort i en fart. Vi skal også have markante forbedringer af den kollektive trafik. Vi kan ikke fortsætte med at pumpe biler ind gennem den allerede hårdt belastede bymidte.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat, rådmand og tidligere borgmester Anker Boye, hilser Anders W. Berthelsens kandidatur velkomment.

-Jeg er utroligt glad og stolt over, at Anders W. Berthelsen vil stille op på det socialdemokratiske hold til næste byrådsvalg. Han har stor veneration for og viden om byens kvarterer og en særlig indsigt i byens historie. Hans interesse for hele byen falder fint i tråd med den socialdemokratiske politik om, at alle dele af kommunen skal have politikernes bevågenhed, siger Anker Boye.

Anders W. Berthelsen er udpeget som kandidat i Socialdemokraternes Rådhusforening, som dækker det sydlige centrum, Hunderupkvarteret og en del af Munkebjergkvarteret.