Christian Ørnberg var Thomas B. Thriges første direktør. Nu søger Christian Ørnbergs barnebarn, Jan Wibrand, anekdoter om den gamle direktør, da han er ved at skrive en bog om sin bedstefar. Han håber, at der blandt SkibhusAvisens læsere sidder nogen, som har arbejdet for Christian Ørnberg, eller der måske er børn af nogen, som har haft Christian Ørnberg som chef. Neden for har Jan Wibrand skrevet et indlæg ti avisen, hvor han fortæller om sit projekt.
Skibhus: Christian Ørnberg var Th.B. Thriges første direktør. Han blev udnævnt i 1927, men fungerede som direktør flere år tidligere og var kendt som en særdeles dynamisk herre.

Han var dog også kendt som en person, der ikke førte sig voldsomt frem i det offentlige rum.

Dog huskes han for at have haft et voldsomt temperament, men hvad huskes han mere for? Han døde i 1938 – samme år som Th.B. Thrige.

I flere bøger er han omtalt for sit virke til gavn for fabrikken Thrige, men der må kunne siges noget mere om personen Christian Ørnberg. Der må være erindringer hos (måske få) nulevende, der i begyndelse af 1930’erne har været ansat på fabrikken. Måske børn af tidligere medarbejdere på fabrikken ligger inde med anekdoter og historier, der kan illustrere Christian Ørnbergs væsen på godt og ondt.

Christian Ørnberg havde på den tid ry for at være en slags grå eminence i Skibhuskvarteret.

Han skulle have været særdeles velorienteret om, hvad der skete, og han blandede sig – måske mest i det stille – i ganske mange ting.

Denne lille historie kan illustrere hans indblanden i selv ret så små emner for en direktør på en af landets helt store industrivirksomheder:

En medarbejder på Fabrikken Thrige kom en dag ind på Christian Ørnbergs kontor og bad om en anbefaling, der skulle bruges til at søge om en stilling som kranfører på Odense Havn. Direktøren svarede ham, at en anbefaling kunne han godt få, men stillingen var allerede besat til anden side.

Undertegnede, der er barnebarn af Chr. Ørnberg, er i færd med at skrive en slægtshistorie om ham og vil meget gerne i kontakt med personer, der ligger inde med erindringer, anekdoter eller lignende om ham.

Skriv en mail til Jan@Wibrand.dk, ring på telefon 43451013 eller skriv til mig på adressen Jan Wibrand, Østerled 3, 4.th, 2100 København Ø.