Forældreinitiativ

På Sct. Hans Skole har en gruppe forældre iværksat et initiativ, der på en helt ny måde skaber værdi for elevernes trivsel.

På Sct. Hans Skole har et smart koncept set dagens lys. En kombination af elevforældre, virksomheder og facebook er ingredienserne i noget, man kan kalde et innovativt forældreinitiativ, og det er ved at udmønte sig i bedre trivselsforhold for eleverne på skolen.

Initiativet tog sin begyndelse i januar 2016 da Jesper Storm og Margrét Arnheiður, som begge har børn på skolen, holdt det første møde.

I forbindelse med den nye skolereform er det planen, at børnene skal være længere tid på skolen, og så syntes vi også, at rammerne skulle forbedres

Jesper Storm

- I forbindelse med den nye skolereform er det planen, at børnene skal være længere tid på skolen, og så syntes vi også, at rammerne skulle forbedres, siger Jesper Storm.

Nyt foreningsprincip

Helt konkret ønskede forældrene at forbedre de udendørs aktivitetsområder, så de etablerede en facebook-gruppe med det formål at samle midler ind, som skulle dække udgifterne. Skoleinspektøren bakkede op om projektet, og "Forældreforeningen Sct. Hans Skolegård" var en realitet.

Men det er ikke en forening i traditionel forstand. Der bliver ikke holdt møder. Alting foregå via en facebook-gruppe, hvor de efterhånden hundrede medlemmer betaler et kontingent, der sammen med donationer går ubeskåret ind på en bankkonto.

Stor opbakning

- De lokale firmaer og handlende har været utrolig flinke til at bakke op om projektet, fortæller Jesper Storm, der selv har været en tur ned ad Skibhusvej for at banke døre ind.

99 procent af virksomhederne har vendt tommelfingrene op og har doneret gavekort på alt muligt lige fra sandwich og klipning til cykelreparation og blomster, siger han og forklarer, hvordan konceptet virker.

- Gavekortene bliver solgt til medlemmerne via vores facebookside, og bliver sendt til deres postkasse, og så kan de hente varen i butikken, og pengene går ubeskåret ind på projektkontoen, siger han og understreger, at foreningen også er modtagelig for direkte donationer.

- Men vi opbygger ikke nogen pulje. Lige så snart vi har tilstrækkelige økonomiske midler, sætter vi tingene i gang, siger Jesper Storm, og peger ud på et indhegnet område for enden af skolegården.

Her har gravemaskiner været i gang siden slutningen af februar, og i uge 12 skal et nyt legeområde stå færdigt.

- Inden for et år har vi samlet 18.500 kroner ind, og det beløb har vi købt materialer for, og så sørger skolen for at sætte redskaberne op, siger han.

Anonymitet

Jesper Storm har erfaring med at styre projekter gennem sit arbejde som bygningsingeniør, men han indrømmer kun nødtvunget, at det er ham, der er tovholder på projektet.

- Det er jo en holdindsats, siger han og forklarer beskedent men bestemt, at han ikke vil posere foran et kamera.

- Ingen fotos, siger han, og det må Skibhusavisen så leve med, men folk i området vil ikke kunne undgå at bemærke den kreative iværksætter, for projektet har kun set sin begyndelse, og Jesper Storm vil fortsætte sin indsats for at forbedre udendørsforholdene på Sct. Hans Skole.

- Der er ingen grænser for, hvor meget vi kan sætte i værk, og næste gang, jeg tager turen ud til virksomhederne, kan jeg tage brochurer med, hvor projektet er afbilledet, og spørge dem, om de vil være med til at sætte mere i værk, og det er jeg sikker på, at de gerne vil, siger han.

  • Af: