Hæder

Årets ildsjæl i Skibhuskvarteret er under en ganske uformel ceremoni blevet fundet for 2017. Yvette Juul Christoffersen var i år modtager efter et forbilledligt arbejde for at gøre Skibhuskvarteret til et mere levende sted med aktiviteter og fællesskab som nøgleord

Skibhus: - Man kigger på alle de foreninger og personer, der kunne være i spil, men i sidste ende var det helt oplagt, at det var Yvette, der skulle modtage prisen. Hun har gjort sig fortjent til den med alle de ting, hun er engageret i. Man kan roligt sige, det har været svært at komme udenom hende.

De lovprisende ord strømmer fra Lars Kjærgaards mund og prisen, han omtaler, Den Gyldne Hegnspæl, er for 2017 blevet overdraget Yvette Juul Christoffersen.

Den bliver tildelt en person - en ildsjæl - der med en frivillig indsats har gjort mærkbar gavn i lokalområdet i det passerede år. I denne instans Skibhuskvarteret, hvori modtageren har været særdeles driftig.

- Hun har gjort en stor forskel for borgerne og foreningslivet og bliver ved med at søsætte eller indtænke nye initiativer. Hun har om nogen fortjent dette skulderklap, fortæller Lars Kjærgaard, der selv modtog hegnspælen sidste år.

Yvette Juul Christoffersen havde ikke selv den fjerneste anelse om, at en hæder i det skjulte var besluttet, skulle havne i hendes favn.

- Jeg troede egentlig bare, vi skulle ønske hinanden god jul i Skibhusforum, så jeg blev da glædeligt overrasket. Det er en anerkendelse af det arbejde, man går og laver, men æren tilfalder ikke blot mig. Den tilfalder alle, der arbejder for og med at gøre Skibhuskvarteret til et endnu mere attraktivt sted at bo. For mig er hegnspælen et symbol og det, at andre har bemærket min indsats giver mig kun lyst til at gøre endnu mere for området, siger Yvette Juul Christoffersen, der med sin rolle i Skibhusforum, Borgerne Bestemmer og Kvicklys bestyrelse har haft fingeren langt nede i kvarterets initiativitetsdej.

I det år, der kommer, peger Lars Kjærgaard på, at budskabet bag hegnspælen skal udbredes, så der i stedet for en ildsjælepris kan udråbes en Årets Skibhusborger inden for en overskuelig fremtid.

- Den Gyldne Hegnspæl er jo egentlig kun kendt af en lille kreds af aktive mennesker. Så der har været en snak om at lave et større arrangement, hvor vi kårer en årets borger eventuelt i samarbejde med avisen - ligesom man kan stemme på årets fynbo.

Kom hinanden ved

Yvette Juul Christoffersen fortæller, at der i det nye år vil blive sat infotavler op på Skibhustorvet, som i højere grad skal oplyse og engagere borgerne i nærmiljøet.

- Det ville være dejligt, hvis vi lærte hinanden at kende og kunne trække på ressourcer på tværs af foreningerne. For eksempel som da vi skar græskar. Kvicly sørgede for græskarrene og Skibhuscentret sørgede for at udhule dem, så de var klar til de unge mennesker, der lavede lanterner af dem til Halloween. Det blev pludselig et fællesprojekt og et billede på det, jeg sigter efter. Bredere kendskab til hinanden og større samhørighed i kvarteret.

Selve hegnspælen har set bedre dage. Derfor har "statuetten" heller ikke ligefrem fået en Oscar-værdig plads over kaminene eller i trofæskabet.

- Jeg tror, den havner i kælderen, men der er et krav om, at den skal luftes, så lidt kommer den da frem, griner årets ildsjæl.

  • Af: