Badminton

Mennesker forsvinder og nye kommer til. Sådan har udviklingen dog ikke helt været for seniorbadmintonklubben i Marienlyst, hvor medlemsnedgangen har tegnet sig klarere og klarere for hvert år. Formanden ønsker sig flere spillere.

Marienlyst: Lise Christensen strækker sig unaturligt langt efter et let svævende objekt, men må på trods af anstrengelsen alligevel lige nøjagtigt erkende, at det aldrende korpus ikke er helt så kvikt og elastisk som for 40 år siden. 

Den fjerede bold bliver kun lige akkurat returneret op til toppen af nettet, men formår ikke at slide sig det sidste stykke over.

Seniorbadminton

Der bliver spillet mandag og torsdag om formiddagen.Det koster 800 kroner om året at være medlem.

Formand Lise Christensen kan træffes på 5154 9035, hvis man vil vide mere.

Ellers kan en mail sendes til medlem Hans Peder Sørensen på hpsoren@webspeed.dk

Pointet er tabt.

Med 85 år på bagen er det nu alligevel svært ikke at lade sig imponere over den adræthed hun mønstrer. Hendes friske forfatning i såvel sind som krop gør Lise Christensen i stand til to gange om ugen at krydse Odinsbroen fra bopælen i Tarup for at spille badminton i Marienlyst.

- Du skulle have set for nogle år siden, før jeg fik nyt knæ. Der kunne jeg ikke følge for godt med, griner seniorbadmintonholdets ældste medlem og samtidige formand.

Det er virkelig rare mennesker, der kommer her. Det betyder noget, hvor hyggeligt vi har det. Vi kan også sagtens finde på at tage ud og bowle og få os en øl og en skarp. Og vi holder altid juleafslutning, hvor vi også får lidt til ganen. Ja, du må ikke tro, det hele går op i spiritus, men vi vil gerne fortælle, at det sociale er utroligt vigtigt for os. For egentlig er det jo ligegyldigt, om vi spiller petanque, bridge eller badminton

Lise Christensen

De ser nu alle sammen skarpe ud på trods af, at minimum seks runde fødselsdage er blevet fejret hos hver af de omtrent 15 spillere.

Alligevel nager noget formanden.

- Vi vil så gerne have flere spillere. Vi var engang 24 og for tiden er vi de fleste gange kun 10-12 stykker. Med de 15 i dag er vi flere end i lang tid. Muligheden for at samle medlemmer er ellers god. Oplandet er blevet forstørret mange gange, efter broen åbnede, så nu kan næsby- og tarupborgere også nemt være med.

 

Livets gang

Når den ældste spiller har ligeså meget livserfaring som en halvt udtjent havskildpadde, må man sande, at livets mest uomtvistelige realitet så småt breder sine mørke vinger ud over hverdagen.

- Vi har mistet en masse. Det er livets gang. Nogle er døde, imens andre er blevet syge. Der er megen demens blandt andet. Selvom det er sådan, det er, så er det dog svært at vænne sig til, at mennesker forsvinder, når man måske har set på dem i 10-20 år, fortæller Lise Christensen, som derfor gerne vil hverve flere til holdet.

- Man behøver altså ikke hedde Viktor Axelsen for at være med her. Man kan komme vadende ind som hel ny spiller, ligesom jeg selv gjorde. Jeg har altid været dansepige, indtil jeg blev så gammel, det begyndte at se mærkeligt ud at have tylskørt på. Så ville jeg hellere spille badminton. Ja, kunne jeg skrue tiden tilbage, ville jeg altid hellere have gået til det, fortæller formanden.

Mere end badminton

Selvom de går op i at ramme fjerbolden, så er det nok helt andre behov, der først og fremmest bliver opfyldt hos seniorerne.

- Det er virkelig rare mennesker, der kommer her. Det betyder noget, hvor hyggeligt vi har det. Vi kan også sagtens finde på at tage ud og bowle og få os en øl og en skarp. Og vi holder altid juleafslutning, hvor vi også får lidt til ganen. Ja, du må ikke tro, det hele går op i spiritus, men vi vil gerne fortælle, at det sociale er utroligt vigtigt for os. For egentlig er det jo ligegyldigt, om vi spiller petanque, bridge eller badminton, siger Lise Christensen, der bliver bakket op i sin betragtning lidt længere nede af bænken ude i siden af hallen.

- Man kan sagtens sidde derude og snakke lidt, men nogle gange må jeg også sige "hov, hov". Så skal de i gang med at spille. Vi betaler jo altså for banerne, siger hun med et grin, inden hun selv indser, at hendes pause fra makkeren efterhånden har strakt sig noget længere end normalt.

- Nå, jeg må i gang igen, siger hun og trisser hen på banen.

Seniorerne mødes mandag og torsdag hver uge.

  • Af: