Halloween

Kvickly inviterede sine naboer i Skibhuskvarteret til at komme forbi for at skære græskarhoveder som et led i en større operation - at gøre kvarteret rarere og tryggere at færdes i

Skibhus: Knivbevæbnede børn udhulede øjnene på 100 hoveder, da Kvickly stillede ofre til fri beskæring på Skibhustorvet.

Hvad der kunne have være et makabert syn, bød dog udelukkende på grin og millimeterpræcision. For hovederne var suget tomme for indhold og ikke en dråbe blod smattede ud på fliserne. Lidt orange grøntsagskød og et par kerner, var, hvad dagens knivudfoldelser kastede af sig.

Børn, der selv har været med til at male bænken, hakker den heller ikke i stykker. Nærmiljøet skal betyde noget og hvis vi alle deltager, kan vi sammen være med til at spæde til den dybe intention - at Skibhuskvarteret bliver et rarere og tryggere sted at være

Yvette Christoffersen

For hvad er Halloween uden græskarlanterner?

På Skibhusvej er det vel nærmest blevet en tradition at Kvickly donerer græskar til udskæring til glæde for Skibhuskvarterets børn. Ifølge Yvette Christoffersen, der er medlem af bestyrelsen, er der dog mere subtans i arrangementet end blot græskarpartering.

- Vi vil gerne kende hinanden her i Skibhuskvarteret og derfor har vi også inviteret Skibhuscentret med, så vi kommer på fornavn med medlemmerne. Her er det for eksempel Marion, der hjælper med at skære bunden ud på græskarret.

- Jeg hedder Lillian.

- Nå, ja. Lillian. Men se. Det er jo netop det, det her går ud på. Efterhånden lærer vi hinandens navne at kende. Nærmiljøet betyder noget og den tanke vil vi gerne puste mere til med dette event, siger Yvette Christoffersen.

Et rarere sted

De 100 hoveder stillet til rådighed ser hurtigt ud til at få ben at gå på. Efter blot 20 minutter er i hvert fald 20 græskar klar til ekspedition. Destinationen er alle butikker op ad Skibhusvej - som takker ja til at få et orange rædselsansigt stående ved butikken.

- Så går jeg sammen med børnene op og spørger pænt, om butikkerne kunne tænke sig et. De fleste siger ja, men nogle siger også nej, fortæller Yvette Christoffersen, der især er glad for at aktivere børnene.

- Børn, der selv har været med til at male bænken, hakker den heller ikke i stykker. Nærmiljøet skal betyde noget og hvis vi alle deltager, kan vi sammen være med til at spæde til den dybe intention - at Skibhuskvarteret bliver et rarere og tryggere sted at være, siger hun.

Skibhusavisen blev desværre nødt til at forlade de dygtige udskærere, inden græskarrene skulle fordeles på Skibhusvej, men Yvette Christoffersen kunne i en mail efterfølgende berette, at alle medlemmer af Skibhusforeningen fik buddet og blot to takkede nej.

Flere steder blev børnene endda modtaget med slik og gaver.

Det lader til, at Kvicklys mission fik et ordentligt nøk opad på sammenhængskraftsbarometret denne dag i oktober.

  • Af: