Svømning

Skal børnene mestre svømningens kunst, er det en god idé ikke at vente for længe med indmeldelse. I Bullerup Svømmebad er det umuligt at komme ind, hvis ikke man er med helt fra begyndelsen

Bullerup: Hvis ikke begrebet endnu er født, døber vi gerne Helle Kromann det i dag.

Hun er en babysvømningssensei.

I bassinernes våde element vækker hun på landsplan respekt blandt de yngste svømmeres undervisere, fordi hun er forfatter af bogen "Babysvømning - hvorfor og hvordan".

Det har Bullerup Svømmebad, som hun er medejer af, kun kunnet drage stor nytte af over årene, selvom den intime lille oase imod nordøst nu altid har haft et temmelig godt ry.

Specielt i begyndelsen kunne jeg sjældent holde mig på 37 timer. Det var hårdt. Min mand, som er pædagog, måtte komme og gøre rent om aftenen. Vi boede faktisk i samme bygning som svømmebadet, så vi var heller aldrig rigtig væk fra arbejde. Det var en belastning. 

Helle Kromann

- Det er ikke min bog, der har gjort os så populære. Men det har bestemt ikke gjort noget dårligt for vores svømmebad, at jeg var det navn, der drog rundt i Danmark og underviste i den, fortæller Helle Kromann, der i august måned kunne fejre 25 års jubilæum i svømmebadet.

Lytter til Helle

Seks børn bliver kastet op i luften og lander sikkert igen i affyringsrampen - mødrenes arme.

Helle Kromann har bedt forældrene om at udføre det semihalsbrækkende stunt, som måske fortæller meget godt om den tillid, hun raner til sig i den vandede arena.

Hun er sådan én man stoler på, hvilket nok er en ganske væsentlig årsag til, at Bullerup Svømmebad er blevet så populært.

- Hvis man ikke er begyndt her før 10-måneders alderen, så kommer man aldrig ind. Simpelthen fordi børnene fortsætter og på den måde fylder holdene op.

Ifølge hende er der flere grunde til, at hun har formået at opbygge en succes.

- Det er så småt her, så jeg kender alle. Og jeg tror, det betyder meget, at forældrene føler, at de selv og baby bliver genkendt. Vi har sørget for at gøre det hyggeligt hernede, så vores medlemmer kan drikke kaffe og te og snakke lidt med hinanden, siger Helle Kromann.

En far, der netop er ved at forlade svømmehallen, beretter, at også temperaturen spiller en markant rolle.

- Jeg har syv børn og de seks yngste gik vi til babysvømning med et andet sted. Vandet er varmere her og meget rarere for børnene, fortæller han, inden han tøffer videre.

Taknemmelig for Anne Marie

I 1992 overtog hun svømmebadet. Dengang skulle hun holde styr på 87 medlemmer. Den opgave klarede hun tilsyneladende med bravour, for de kommende år eskalerede medlemstilgangen til en volumen, som gjorde at bægeret næsten bogstaveligt talt var ved at flyde over.

- Specielt i begyndelsen kunne jeg sjældent holde mig på 37 timer. Det var hårdt. Min mand, som er pædagog, måtte komme og gøre rent om aftenen. Vi boede faktisk i samme bygning som svømmebadet, så vi var heller aldrig rigtig væk fra arbejde. Det var en belastning.

- Lige før 2010 var jeg ved at køre træt i det. Jeg havde for mange hold og ikke megen fritid, så jeg overvejede at sælge. Der var bare ingen købere, som var gode nok i min optik. Det var jo min baby, jeg var ved at give fra mig. Jeg nåede frem til, at jeg aldrig ville kunne afkald på badet, så i stedet fik jeg Anne Marie med og det har været en kæmpe hjælp. Derefter flyttede vi, så jeg kunne sige "nu kører jeg hjem fra arbejde".

I dag er der lige omkring 700 medlemmer og Helle Kromann nærer ingen visioner for, at det skal drives til mere.

- Alt er, er som det skal være. Vi kan ikke tage flere ind end på de nye hold, som starter. Altså i børneregi. I de voksnes rækker kan man komme på venteliste, siger hun.

Læs mere om svømmebadet på bullerupsvommebad.dk

  • Af: