Revy

Byens førstemand har både humor og selvironi, demonstrerede han, da hans person blev stillet til skue på de skrå revybrædder på Sct. Hans Skole

Skibhus: Peter Rahbæk Juel både kluklo og grinede højt ad sig selv adskillige gange sammen med resten af publikum under Skibhusrevyen.

Revyskuespiller Poul Kjær spillede Rahbæk Juel i hele to numre. Det ene var en ny udgave af det gamle Bamses Venner-hit, Wimmersvej, hvor Odense-kejseren spankulerer rundt uden klæder på borgmesteradressen Windelsvej.

Med Admiralens Vise som musikalsk underlægning i nummeret Borgmesterkæden fik tilskuerne den sande historie om Rahbæk Juel fra sin tid som knægt i det vestjyske, til han landede som kommunal top-boss i Odense.

- Det er første gang, jeg har oplevet Skibhusrevyen, men ikke den sidste, for det var en revy på et højt niveau. Jeg kunne genkende mig selv, sådan som jeg blev fremstillet på scenen. Det var super sjovt og hyggeligt, siger Peter Rahbæk Juel til Skibhusavisen.

Vi kommer igen

Det var ikke kun borgmesteren, der havde en god revyoplevelse. Ægteparret Mona og Holger Matthiesen havde taget turen helt fra Haderslev for at nyde Skibhusrevyen.

- Det var en sjov og underholdende revy med mange gode tekster. Vi kommer igen næste gang Skibhusrevyen spiller, lyder meldingen fra Mona og Holger Matthiesen.

Kjeld Winter fra Kjelds Cykler stiller også gerne op i køen af begejstrede revy-gængere.

- Jeg følte mig herligt underholdt under hele revyen. Det er godt, at revyen både tager lokale temaer op fra Odense og Skibhuskvarteret samtidig med, at den også har et globalt udsyn på dagsordenen, udtaler cykelhandleren.

Af lokale temaer rummede revyen eksempelvis en sketch om pastor Christian Larsens søndagsprædiken i Fredens Kirke og hyldestsangen Oden til Skibhusvej, der siden 2012 har været Skibhusrevyens varemærke.

Et mere alvorligt globale emne blev taget op i nummeret Åh Donald, hvor Donald Trump gestaltet af Kjeld Sandby Hansen spillede skæbnesvangert bold med jordkloden.

Fest, farver og politisk kant

- Vi har bevidst sammensat en meget bred revy med både forførende, fejende, flotte damer på scenen, sjove sketcher og politisk kant med plads til alvorlige emner som hjemløshed og demens, lyder det fra revyens instruktør, Lone Stefansen.

Netop bredden i revyen betragter Henrik Steen Pedersen fra Baumgartensvej som et plus.

- Det var generelt en meget underholdende revy. Jeg bemærkede, at den skarpe politiske satire igen har fået en central placering, ikke bare i Skibhusrevyen, men også i andre danske revyer. Det er positivt, siger Henrik Steen Petersen.

Han tilføjer, at det er imponerende, at en gruppe Skibhusborgere har kunnet mønstre så meget tid og energi på at sætte en stor, flot revy op.

- Det er med til at skabe en Skibhus-identitet. Det styrker borgernes oplevelse af at tilhøre fællesskabet i bydelen, konstaterer Henrik Steen Pedersen.

Skibhusrevyen spillede fire udsolgte forestillinger i perioden 27. februar - 3. marts for 312 tilskuere. I alt 46 personer har været involveret på og bag scenen i arbejdet med revyen.

  • fyens.dk