Festival

Den kommende 12. udgave af festivalen præsenterer et fuldt line-up hvor den eventyrlystne lytter kan stifte bekendtskab med musik fra blandt andet Rumænien og Sydafrika, såvel som et hårdtslående klubprogram.

Havnen: 12. udgave af Phono skydes i gang torsdag aften.

Sidste år gæstede over 1500 mennesker Odense til et line-up med kunstnere fra hele verden, blandt andet Japan, Frankrig og USA, der alle leverede en imponerende række koncerter og ekstraordinære øjeblikke.

Det kommer til at foregå på Gamle Havnekaj 25 og vil i dette venue som altid være indhyllet i den industrielle stemning, der gennemsyrer festivalen.

- Det har altid været et mål for os ikke kun at præsentere musik, men også konstruere en kreativ platform som kan udfordre forståelsen af elektronisk musik. Gennem festivalens levetid har vi udforsket alle tænkelige musikalske præfikser - fra minimal til dub, fra glitch til abstract, til det mere eksperimenterende noise materiale og jazzede vibrationer. Ved at præsentere forskellige genrer, er det vores mål at udvide publikums horisont og udviske grænserne mellem ambient, techno, leftfield house, footwork og industrial, siger Phonos talsmand. 

Åbn dit sind

Årets tema er encourage.

Med dette tema fokuserer festivalen på de positive ting, som musikken fremmer hver eneste dag; lidenskab, kærlighed og diversitet både i forhold til køn, religion, seksualitet og etnicitet. Musik kan opmuntre mennesker og endda hele nationer til at handle og gøre en forskel. Musik kan opfordre og lede en hel revolution.

Med et af hovednavnene, Den Sorte Skole, er publikummet også sikre på at blive lokket med ind i alle afkroge af musikkens universer.

- Koncerten på Phono er en mulighed for os til at gå ind i de mærkeligste afkroge af vores univers. Det bliver et maksimalt frirum, hvor publikum mest af alt kan forvente at høre noget, de ikke har hørt før. Normalt prøver vi at åbne skøre verdener for den gængse lytter - til Phono ønsker vi at udfordre os selv og åbne nye døre for et opsøgende og eksperimenterende publikum, siger Simon Dokkedal og Martin Højland, der danner duoen bag Den Sorte Skole.

Yderligere kan Phono præsentere den første danske koncert med Elysia Crampton. Hendes genreoverskridende musik og kunstneriske praksis, der cirkulerer om kønsroller og hendes sydamerikanske afstamning, kombineret med et ry for yderst energiske koncerter, gør hende til et af de mest imødesete navne på årets program, der også inkluderer den britiske duo Plaid, tyske Porter Ricks begge navne som har været genredefinerende for den elektroniske musik siden 1990'erne.

Læs mere på phonofestival.dk, hvor det fulde program kan nærstuderes og billetter købes.

  • Af: