Ole Eis Hansen er ny formand for Kvickly Skibhusvejs butiksråd. Han er 63 år, pensioneret skolelærer og for syv år siden flyttede han og hustruen Kirsten til Skibhuskvarteret fra Odense NV. Som formand for butiksrådet er han ind i mellem at finde i varehuset, når der skal uddeles vareprøver.
Af Christina Frederiksen

Hvad optager dig i øjeblikket?

-Jeg beskæftiger mig meget med billeder. Altså fotografier. Jeg har været på Grønland, hvor jeg har taget en masse billeder.

Der er forskellige folk, som har spurgt om jeg vil komme ud og fortælle om Grønland og vise billeder. Så det optager mig i øjeblikket.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

-Der ligger ikke nogen i øjeblikket, og det har der ikke gjort i lang tid. Lysten til at læse er der, men tiden har jeg ikke.

Hvis du skulle skifte erhverv, hvad ville du så lave i stedet?

-Jeg blev uddannet lærer i '68. Tanken om at lave noget andet har aldrig strejfet mig. Hvis jeg skulle vælge om i dag, ville jeg stadig være lærer.

Hvad laver du i din fritid?

-Lige i øjeblikket er jeg ved at gøre vinterklar i vores sommerhus. Der kan godt gå noget tid med at trimme derude.

Hvis du går til koncert, hvem er det så med?

-Vi har fast abonnement på symfoniorkestret. Den mere moderne musik er ikke den vi gør mest i. For år tilbage har jeg dog været til koncert med Bruce Springsteen.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt en hel masse penge?

-Så ville min kone og jeg rejse noget mere. Vi har Australien til gode. Vi har brugt mange penge og meget tid på at rejse. Sidste år i november var vi i Ecuador og på Galapagos-øerne. Vi har også være i Rusland og i Indien, men vi har aldrig været i Australien.

Hvilken person kunne du allermest tænke dig at møde?

-Jeg vil sige, at vores kronprins gør et fantastisk stykke arbejde. Jeg har læst meget om hans ture på Grønland. Han ville være en spændende person at møde.

Hvad kan gøre dig virkelig rasende?

-Lige så lidt som jeg ligger i konflikt med nogen, lige så lidt bliver jeg rasende. Jeg kan blive bedrøvet og vel også lidt vred men ikke rigtig rasende. For eksempel synes jeg, at samfundet burde have hjulpet mange af de 2. generationsindvandrerne, hvis liv bare sejler nu.

Hvis du kunne ændre en ting ved dig selv, hvad skulle det så være?

-Min kone ville nok foreslå, at jeg skulle anskaffe en bedre hukommelse. Så det må blive svaret.

Hvis du skal beskrive dig selv, hvem er du så?

-Så er jeg en halvgammel skolelærer, som har det godt med sin familie, og som kommer fra en generation, der har været meget privilegeret. En generation der har oplevet en materiel velstand, som man førhen ikke troede mulig. Det er fantastisk godt.

Hvilken personlig konflikt har været sværest for dig at håndtere?

-Jeg synes ikke, at jeg ligger ikke konflikt med nogen. Eller nogen sinde har gjort. Så det kan jeg ikke svare på.